Over mij

Ik ben Lorisa Beernink (1971), getrouwd met Thor en moeder van Daan.

Op zoek naar voldoening, heb ik meerdere wendingen aan mijn leven gegeven op het gebied van leren en werken.

Wanneer ik in mijn leven leeg- of vastliep, liet mijn lichaam me weten dat er iets niet klopte. Ik maakte dan niet echt míjn eigen keuzes en deed iets wat ik eigenlijk niet zou moeten doen. Met behulp van massage en focussen ben ik steeds beter de signalen van mijn lichaam gaan herkennen en erkennen. Met vallen en opstaan ontdek(te) ik wat bij me past en me voldoening geeft. Juist de momenten waarop ik me het slechtst voelde, zijn het meest waardevol gebleken. Ik heb die momenten leren zien als krachtige richtingaanwijzers naar mijn eigenheid, naar wat in me zit en geleefd wil worden.

Begin 2010 ben ik afgestudeerd aan Holos, academie voor holistische massagetherapie. Tijdens deze opleiding heb ik in 2008 Praktijk Dichtbij opgericht. Op zoek naar een meer blijvende betekenis van massagetherapie heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van focussing. Als focusbegeleider ben ik opgeleid en gecertificeerd door de Focussing Instituut New York.

Massage is heerlijk en helend en focussing geeft er een enorme verdieping aan, waardoor het voor een échte en duurzame verandering kan zorgen.

Voor mij is de combinatie van massage en focussing: 1 + 1 = 3.

Het zijn lichaamsgerichte benaderingen die je toegang verschaffen tot de wijsheid van het lichaam. Ze ondersteunen en versterken elkaar. Vooral de vriendelijke, alles accepterende, niet-oordelende en niet-dwingende aspecten ervan vind ik heel fijn. Het geeft een veilig gevoel waarbij alles van jezelf er mag zijn, zonder schaamte.


Met vaardig masserende handen en een oprechte, betrokken houding is Lorisa dichtbij en helpt je dichtbij jezelf te komen. De behandelingen hebben me vooral geholpen minder denkend, maar vooral voelend dichter bij mijn wezenlijke zijn te komen. Haar behandelingen zijn een hulp bij een ware zoektocht naar jezelf. Zo zijn de massages en gesprekken niet alleen pijn verlichtend in fysieke zin, maar ook balsemend voor de ziel.
(J. man, 54 jaar)