Visie

Ik werk vanuit een holistische benadering. Daarbij zie ik de mens als één geheel, waarbij lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn.

Als denken, voelen, doen en wat je écht zou willen op één lijn zitten, dan is er evenwicht en dat voel je. Helaas is dat niet altijd zo en is het evenwicht wel eens verstoord. Ook dat voel je, als een klacht, een probleem of het gevoel dat het beter zou kunnen. Het wordt voelbaar in je lijf. En het is er nooit toevallig. Daarom biedt symptoombestrijding geen duurzame oplossing.

Je lichaam wil je iets duidelijk maken. Als je hierbij stilstaat en het liefdevolle aandacht geeft, helpt het je het evenwicht in jezelf en je leven te herstellen.

Zo’n lichamelijk signaal kun je ook zien als een uitnodiging tot ontwikkeling van je unieke eigenheid. Om meer te zijn wie je werkelijk bent. Met je kwetsbaarheden én je kwaliteiten. Zo ben je bedoeld te zijn, zo ben je op je best en in je kracht.

‘Leef jij het leven waarvoor je in de wieg gelegd bent?’
-Henk Franssen-

Door met een vriendelijke, niet oordelende houding aandacht te geven aan de dingen die je belemmeren, verliezen deze hun kracht. Dat geeft rust, ruimte, energie, nieuwe inzichten en mogelijkheden.


Eenmaal bij Lorisa kwam ik er achter wat er aan de hand was, alleen door naar mijn lichaam te luisteren. Vooraf was ik nog wel even bang dat het misschien zweverig zou zijn. Nou nee hoor, absoluut niet, gewoon met beide voeten op de grond naar je lichaam luisteren.
(Hanneke)