Ervaringen

Ik voelde me heel moe, werk ging nog goed, maar thuis had ik een kort lontje en dat wilde ik juist niet. In m’n hoofd voortdurend onrust, pijnlijke spanning in m’n schouders en ik viel kilo’s af. Medisch gezien was er fysiek niets aan de hand.

Dat dit stress was wist ik wel en ik dacht ook wel te weten waar het vandaan kwam. En tóch kon ik het niet veranderen, ondanks ontspannende activiteiten. Spanning loslaten is niet iets wat je zomaar even doet. Massage kende ik wel, maar focussen nog niet. Door die combinatie heb ik ontdekt wat nou eigenlijk precies de reden van de stress was, hoe ik die in stand hield en ook hoe ik ervoor kon zorgen dat er blijvend meer rust kwam. Ik was verbaasd hoe snel zoiets kan veranderen.

vrouw (32 jaar)


De reden waarom ik destijds therapie bij Lorisa heb gevolgd, is omdat ik om verschillende redenen niet veel vertrouwen meer in mijn eigen lichaam had.

Elke keer was er wel een ander probleem, steken in de borst, rugklachten, nekklachten, longembolie.

Hierdoor sloop er een angst in die moeilijk te controleren was.

Door deze therapie te volgen heeft de angst plaats gemaakt voor vertrouwen in mijn eigen lichaam.

Robert(48 jaar)


Ik stond voor een moeilijke keuze in mijn leven. En zoals zo vaak werkten mijn verstand en mijn gevoel elkaar tegen. Mijn gevoel zei stoppen en mijn verstand zei doorgaan, althans dat dacht ik.

Deze strijd tussen mijn  verstand en mijn gevoel zorgde voor stress, mijn denken maakte overuren, ik sliep slecht, raakte oververmoeid, pijn in m’n nek en schouders en ik wist niet meer hoe het verder moest.

Ik had naar een psycholoog kunnen gaan, maar mijn hoofd zat al zo vol. Dus ik koos voor massagetherapie. In plaats van alleen praten, werd ik nu óók nog eens heerlijk gemasseerd

Tijdens de massage- en focusbehandelingen van Lorisa kreeg ik meer helder wat mijn verstand en mijn gevoel op deze momenten eigenlijk aangeven en hoe ze meer kunnen samenwerken. Het resulteerde in veel meer rust in mij. Het heeft mij enorm geholpen deze lastige periode door te komen, niet burn-out op de bank te belanden en de juiste beslissing te kunnen nemen.

Diana (39 jaar)


Ik voelde me niet goed. Gewoon niet goed, somber, vage klachten en geen idee waar het vandaan kwam. Ik trok me terug, sprak minder af met vrienden en voelde me soms verdrietig zonder te weten waarom. Ik ben een positief ingesteld persoon maar hier kon ik niks mee. Ik kwam op de site van Praktijk Dichtbij terecht en besloot het er maar eens op te wagen, ik kwam er in mijn eentje echt niet achter wat het was.

Eenmaal bij Lorisa kwam ik er achter wat er aan de hand was,  alleen door naar mijn lichaam te luisteren, door te voelen waar het, puur lichamelijk, pijn deed op momenten dat ik me niet goed voelde. Ik kwam achter dingen die ik zelf nooit had kunnen achterhalen, terwijl mijn lichaam het eigenlijk al aangaf.

Vooraf was ik nog wel even bang dat het misschien zweverig zou zijn. Nou nee hoor, absoluut niet, gewoon met beide voeten op de grond naar je lichaam luisteren. Het heeft mij heel erg geholpen, nu kon ik werken aan wat er niet goed zat. Nog steeds luister ik beter naar mijn lichaam, als ik keuzes maak of als ik me niet lekker voel, hoe voelt dit in mijn lichaam? Ik ben heel blij dat ik bij Praktijk Dichtbij ben terecht gekomen.

Hanneke (28 jaar)


Tijdens de massage therapie ben ik naast het verhelpen van mijn lichamelijke klachten ook bewuster geworden en daardoor ben ik gegroeid als mens. Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam, ik weet nu hoe ik met pijn moet omgaan en ik heb geleerd te focussen op mijn lichaam met onbevooroordeelde aandacht. Dit heb ik geleerd doordat er tijdens de massage allerlei gevoelens en gedachten los kwamen die een ‘verstoring’ in mijn lichaam veroorzaakten.

De holistische werkwijze heeft een langdurig positief effect op de fysieke klachten die ik had, omdat de kern van het ‘probleem’ is aangepakt. De therapie bij Lorisa heeft dan ook een grote positieve invloed op mijn dagelijkse leven.

Verder is Lorisa een geweldig lieve vrouw, die kalm en helder mijn proces heeft begeleid door middel van massage, focussen en gesprekken. Ik merk dat ze heel goed luistert en mij goed begrijpt. Dat was heel prettig. Ik zou anderen dan ook zeker aanraden om naar Lorisa te gaan. Ze helpt je geweldig goed om het pad te volgen dat het beste bij jou als persoon past. Dat vind ik het mooie aan haar werkwijze. Het gaat uit van wie jij bent en wat jou lichaam en gevoel jou aangeeft. Dit liet me ook zien dat er geen kant en klare oplossing is en dit bracht mij veel dichter bij mijzelf.

Tamara (24 jaar)


Als gevolg van nek- en rugklachten was ik al een tijdje op zoek naar goede massage. Maar wat is goed? Voor mij is goed niet alleen aandacht voor het lichaam, maar ook voor het mentale en spirituele. Ik ben bij meerdere personen geweest die elk een andere vorm van massage toepaste. Echt tevreden was ik eigenlijk nooit.

Op een dag ging ik nog weer eens via internet zoeken naar een adres in Almelo en wat dichter bij huis. Zo kwam ik op de website van Lorisa terecht met een pakkende praktijknaam: Dichtbij. Die naam trok direct mijn aandacht. Dichtbij wat?, dacht ik. Dat moet ik gaan uitvinden, gaan ondervinden. En zo kwam ik onder Lorisa’s handen terecht.

Al snel ontdekte ik dat het niet alleen haar handen zijn die vaardig masserend dichtbij het lichaam komen, maar haar hele instelling is gericht om je te helpen dichtbij jezelf te komen. Daarbij heeft ze me vooral geholpen minder denkend, maar vooral voelend dichter bij mijn zijn te komen. Haar behandelingen zijn een hulp bij een ware zoektocht naar jezelf. Zo zijn de massages en gesprekken die eraan vooraf gaan niet alleen pijn verlichtend in fysieke zin, maar ook balsemend voor de ziel. Ik kan het een ieder van harte aanbevelen, ook als je geen fysieke aanleiding hebt. Lorisa toont oprechte interesse en werkt vanuit een betrokken houding. Ze komt dichtbij en helpt je dichtbij jezelf te komen.

J. (man, 54 jaar)


 

Jeuk….in zo’n extreme vorm, dat het zelfs gaat steken en je wel moet gaan krabben. Met als gevolg overal wondjes. Deze helen weer, gaan weer jeuken, waardoor je weer gaat krabben. Een vicieuze cirkel waar ik zelf niet meer uit kwam.

Zalfjes hielpen tijdelijk, maar vooral aan de buitenkant, terwijl de oorzaak binnen in het lichaam zit.
Hiervoor ben ik enkele jaren geleden bij Lorisa gekomen. We hebben d.m.v. massage en focussen beetje bij beetje de rust in het lichaam terug gekregen. Door de behandelingen ben ik erachter gekomen wat er nou eigenlijk irriteerde en daardoor werd het elke keer iets beter.
Ik heb geen wondjes meer en jeuk is voor mij een soort alarmbel geworden. Áls ik af en toe nog jeuk heb, dan weet ik dat het te maken heeft met stress. Ik weet nu ook waar die stress mee te maken heeft én …. hoe ik er zélf voor kan zorgen dat er weer rust komt.

vrouw (46 jaar)